Menu Sluiten

Louwman Group heeft de intententie om Orange Schade en Orange Motors over te nemen.

Den Haag | Rotterdam, 7 maart 2022

Louwman Group heeft het voornemen om de Opel dealeractiviteiten van Orange Motors over te nemen. Louwman geeft hiermee invulling aan de netwerkstrategie van Stellantis. Louwman Group is tevens voornemens om Orange Schade over te nemen.  De beoogde overname betreft de vier vestigingen van Orange Motors en de twee vestigingen van Orange Schade. Door de merken Opel en Peugeot samen te brengen versterkt Louwman Dealer Group haar positie in de regio Rijnmond en het Westland, en voegt het kwaliteitsmerk Opel toe aan haar merkenportfolio.  Dit schadeherstelbedrijf sluit goed aan op de activiteiten van Louwman Dealer Group. De overnameprocedure is op dit moment nog in volle gang, de verwachting is dat er spoedig een besluit kan worden genomen.

Louwman Group behoort al decennialang tot de grootste autodistributeurs voor de automerken Toyota, Lexus, Morgan en Suzuki van Europa. Ook motorfietsen en buitenboordmotoren zijn bekend terrein. Louwman Dealer Group overspant meer dan 70 retail locaties voor de automerken Mercedes-Benz, Toyota, Lexus, Mazda, Suzuki, Smart, Mitsubishi, KIA en Peugeot. Net als Louwman is Orange Motors een familiebedrijf, met een rijke historie. De basis van Orange Motors is gelegd door de automobielbedrijven P.A. van der Kooij (1943) en Eef en Huub (1978). Bij de fusie van deze bedrijven in 2014 werden schadeherstelbedrijven omgedoopt tot Orange Schade.

Jacques van Gorp (DGA van Orange Motors en Orange Schade): “Deze beoogde overname zorgt voor een goede toekomst. Ik ben blij dat dit tevens voor de medewerkers van Orange Motors en Orange Schade een kans biedt om zich aan te sluiten bij het solide familiebedrijf Louwman en dat onze klanten verzekerd blijven van uitstekende service. Uiteraard blijf ik nog geruime tijd bij de vestigingen betrokken om te zorgen voor een goede overdracht”.

Marco Broere (Algemeen Directeur Louwman Dealer Group): “Deze beoogde overname is voor Louwman Group een uitstekende mogelijkheid om de krachten van de twee mooie familiebedrijven en hun medewerkers te bundelen om onze klanten in de regio Rijnmond nog beter te kunnen bedienen. Het past dan ook naadloos in onze retailstrategie die gericht is op het uitbreiden van ons merkportfolio, het benutten van schaalvoordelen en verdere professionalisering van de dienstverlening aan de klant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.