Menu Sluiten

Over Orange Schade

Orange schade schadeherstelbedrijf hoogvliet

Orange Schade is vandaag de dag een professioneel schadeherstelbedrijf voor ieder automerk. Door een rijk verleden in de autobranche hebben wij ons kunnen specialiseren in het vakkundig herstellen van schade waarbij persoonlijke en snelle service centraal staat. Orange Schade is onderdeel van de Orange Motors Autogroep, en wij werken intensief samen met onze zusterbedrijven Opel dealer Orange Motors, Vemo Lease, Vemo Rent en Special Lease.

Van autobedrijf naar universeel schadeherstelbedrijf

In 1952 startte Piet van der Kooij in Vlaardingen een autobedrijf aan het Burgemeester Bordesplein in Vlaardingen, dat enkele jaren later uitgroeide tot Opel dealer onder de naam autobedrijf P.A. van der Kooij. Een begrip in Vlaardingen. Op deze lokatie in Vlaardingen vond de verkoop- en onderhoud aan auto´s plaats en sinds eind jaren ’70 werd met een klein team in een schuurtje ook een eigen plaatwerkerij ingericht waarmee de basis voor autoschadeherstel werd gelegd. De plaatwerkerij kreeg in 1977 een klein rolletje in de Bassie en Adriaanfilm ¨De Plaaggeest¨ die voor een groot deel was opgenomen in de garage van P.A. van der Kooij in Vlaardingen. 

Orange Schade geschiedenis

Van plaatwerkerij tot schadeherstelbedrijf

In 1998 nam P.A. van der Kooij Opel dealer Pietersen in Schiedam over en het daarbij aangesloten schadebedrijf en startte daar P.A. van der Kooij Autoschade. Door de overname van Opel dealer Roveco uit Hoogvliet door P.A. van der Kooij in 2009 werd ook het schadebedrijf van Roveco overgenomen en startte de 2e vestiging van P.A. van der Kooij Autoschade.

Op 1 oktober 2011 werd Autoschade herstel Van der Horst uit Vlaardingen overgenomen en de schadeafdeling in Schiedam samengevoegd dat vanaf dat moment verder ging onder naam P.A. van der Kooij Autoschade Vlaardingen. In deze periode behoorden ook schadeherstel en onderhoud voor caravans en campers tot het dienstenpakket. In 2014 is het autobedrijf P.A. van der Kooij gefuseerd met het Opel dealerbedrijf Eef & Huub uit Rotterdam. Uit deze samenwerking is het huidige Orange Motors ontstaan, wvan waar Orange Schade ook zijn naam heeft ontleend.

Orange Schade geschiedenis

Orange Schade in het heden

Op dit moment heeft Orange Schade 2 vestigingen in Vlaardingen en Hoogvliet. Daarbij zijn ook de zes Orange Motors Opel dealer vestigingen betrokken als loketfunctie voor schade inname. Ook daar kan men dagelijks terecht voor het laten herstellen van het voertuig.

Orange Schade is Opel herkend schade hersteller, maar het bedrijf is ook een gecertificeerd universeel schadeherstelbedrijf. Op dit moment herstellen wij c.a.  4500 auto’s per jaar, met 25 personeelsleden. In 2018 is de Custom Paint afdeling ontstaan waarbij er meer gedaan wordt dan alleen “maar” schadeherstel. Denk daarbij aan het “pimpen” van auto’s/motoren/scooters. Orange Schade is ook ingericht voor grotere voertuigen en motorfietsen. Wij werken voor bijna alle verzekeraars en leasemaatschappijen. Verder verzorgen wij ook het wagenpark van verschillende fleetowners.

De snelle en goede service waar het bedrijf vanaf het begin om bekend stond is heden ten dage nog steeds het gedachtengoed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BELANGRIJKE MEDEDELING CORONAVIRUS MAATREGELEN. 

Orange Schade heeft diverse maatregelen genomen om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Zo hebben wij extra hygienemaatregelen genomen, schudden wij geen handen en nemen wij gepaste afstand (1,5 meter) volgens de RIVM richtlijnen.

Veel gestelde vragen:

Ik heb een afspraak gepland staan. Kan ik langskomen?

– U bent van harte welkom om uw auto te brengen. Op verzoek kunnen wij u ook een haal- en breng service aanbieden zodat u nu niet naar onze vestiging hoeft te komen. Neemt u hiervoor contact op met onze klantenservice.

– Wij vragen u om uw sleutel op de balie neer te leggen.

– Wij houden u uiteraard telefonisch op de hoogte van de werkzaamheden aan uw auto.

Hoe kan ik Orange Schade bereiken?

Onze klantenservice is iedere werkdag via de gebruikelijke kanalen bereikbaar:

1. Telefonisch via 085-400 00 52

2. E-mail: info@orangeschade.nl

3. Contactformulieren op onze website

4. Ons Facebook, Instagram of LinkedIn social media kanaal