Menu Sluiten

Over Orange Schade

Orange Schade is vandaag de dag een professioneel schadeherstelbedrijf voor ieder automerk. Door een rijk verleden in de autobranche hebben wij ons kunnen specialiseren in het vakkundig herstellen van schade waarbij persoonlijke en snelle service centraal staat. Orange Schade is onderdeel van de Orange Motors Autogroep, en wij werken intensief samen met onze zusterbedrijven Opel dealer Orange Motors, Vemo Lease, Vemo Rent en Special Lease.

Van autobedrijf naar universeel schadeherstelbedrijf

In 1952 startte Piet van der Kooij in Vlaardingen een autobedrijf aan het Burgemeester Bordesplein in Vlaardingen, dat enkele jaren later uitgroeide tot Opel dealer onder de naam autobedrijf P.A. van der Kooij. Een begrip in Vlaardingen. Op deze lokatie in Vlaardingen vond de verkoop- en onderhoud aan auto´s plaats en sinds eind jaren ’70 werd met een klein team in een schuurtje ook een eigen plaatwerkerij ingericht waarmee de basis voor autoschadeherstel werd gelegd. De plaatwerkerij kreeg in 1977 een klein rolletje in de Bassie en Adriaanfilm ¨De Plaaggeest¨ die voor een groot deel was opgenomen in de garage van P.A. van der Kooij in Vlaardingen.

Van plaatwerkerij tot schadeherstelbedrijf

In 1998 nam P.A. van der Kooij Opel dealer Pietersen in Schiedam over en het daarbij aangesloten schadebedrijf en startte daar P.A. van der Kooij Autoschade. Door de overname van Opel dealer Roveco uit Hoogvliet door P.A. van der Kooij in 2009 werd ook het schadebedrijf van Roveco overgenomen en startte de 2e vestiging van P.A. van der Kooij Autoschade.

Op 1 oktober 2011 werd Autoschade herstel Van der Horst uit Vlaardingen overgenomen en de schadeafdeling in Schiedam samengevoegd dat vanaf dat moment verder ging onder naam P.A. van der Kooij Autoschade Vlaardingen. In deze periode behoorden ook schadeherstel en onderhoud voor caravans en campers tot het dienstenpakket. In 2014 is het autobedrijf P.A. van der Kooij gefuseerd met het Opel dealerbedrijf Eef & Huub uit Rotterdam. Uit deze samenwerking is het huidige Orange Motors ontstaan, waarvan Orange Schade ook zijn naam heeft ontleend.

Orange Schade in het heden

Op dit moment heeft Orange Schade 2 vestigingen in Capelle aan den IJssel en Hoogvliet. De activiteiten van Orange Schade Vlaardingen zijn per 1 mei 2022 verhuisd naar Capelle aan den IJssel. Daarbij zijn ook de 4 Orange Motors Opel dealer vestigingen betrokken als loketfunctie voor schade inname. Ook daar kan men dagelijks terecht voor het laten herstellen van het voertuig.

Orange Schade is Opel herkend schade hersteller, maar het bedrijf is ook een gecertificeerd universeel schadeherstelbedrijf. Op dit moment herstellen wij c.a.  4500 auto’s per jaar, met 25 personeelsleden. In 2018 is de Custom Paint afdeling ontstaan waarbij er meer gedaan wordt dan alleen “maar” schadeherstel. Denk daarbij aan het “pimpen” van auto’s/motoren/scooters. Orange Schade is ook ingericht voor grotere voertuigen en motorfietsen. Wij werken voor bijna alle verzekeraars en leasemaatschappijen. Verder verzorgen wij ook het wagenpark van verschillende fleetowners.

De snelle en goede service waar het bedrijf vanaf het begin om bekend stond is heden ten dage nog steeds het gedachtengoed!

1 reactie

  1. Fred van der Wulp

    Nu voor de 4e keer bij u voor schade herstel geweest !
    Ik kan niet anders zeggen dan Groooote klasse en een voorbeeld de andere bedrijven! Hij zag er weer toppie uit gewassen en gestreken!
    Hartelijk bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.