Menu Sluiten

Over Orange Schade

Orange schade schadeherstelbedrijf hoogvliet

Orange Schade is vandaag de dag een professioneel schadeherstelbedrijf voor ieder automerk. Door een rijk verleden in de autobranche hebben wij ons kunnen specialiseren in het vakkundig herstellen van schade waarbij persoonlijke en snelle service centraal staat. Verder zijn wij onderdeel van de Orange Motors Autogroep, samen met Orange Motors, Vemo Lease en Special Lease.

Van autobedrijf naar universeel schadeherstelbedrijf

In 1952 startte Piet van der Kooij in Vlaardingen een autobedrijf aan het Burgemeester Bordesplein in Vlaardingen, dat enkele jaren later uitgroeide tot Opel dealer onder de naam autobedrijf P.A. van der Kooij. Op deze locatie vond de verkoop- en onderhoud aan auto´s plaats en sinds eind jaren ’70 werd met een klein team in een schuurtje ook een eigen plaatwerkerij ingericht.

Orange Schade geschiedenis

Van plaatwerkerij tot schadeherstelbedrijf

In 1998 nam P.A. van der Kooij de Opel dealer Pietersen in Schiedam over en het daarbij aangesloten schadebedrijf en startte daar P.A. van der Kooij Autoschade. Door de overname van Opel dealer Roveco uit Hoogvliet door P.A. van der Kooij in 2009 werd ook het schadebedrijf van Roveco overgenomen en startte de 2e vestiging van P.A. van der Kooij Autoschade in Hoogvliet. Dat is het huidige Orange Schade Hoogvliet aan de Oppermanstraat 38.

In oktober 2011 is het schadebedrijf uit Schiedam samengevoegd door de overname van Autoschade herstel Van der Horst uit Vlaardingen en ging onder naam P.A. van der Kooij Autoschade verder. ​In deze periode behoorden ook schadeherstel voor caravans en campers tot het dienstenpakket. In 2013/2014 is het autobedrijf P.A. van der Kooij samen gegaan met het Opel dealerbedrijf Eef & Huub. Uit deze samenwerking is het huidige Orange Motors ontstaan. Daaraan heeft Orange Schade ook zijn naam ontleend.

Orange Schade geschiedenis

Orange Schade in het heden

Op dit moment heeft Orange Schade 2 vestigingen in Vlaardingen en Hoogvliet. Daarbij zijn ook de zes Orange Motors Opel dealer vestigingen betrokken als loketfuncties voor schade inname. Ook daar kan men dagelijks terecht voor het laten herstellen van het voertuig.

Orange Schade is Opel herkend schade hersteller, maar het bedrijf is ook een gecertificeerd universeel schadeherstelbedrijf. Op dit moment herstellen wij rond de 4500 auto’s per jaar, met ongeveer 25 personeelsleden. In 2018 is de Custom Paint afdeling ontstaan waarbij er meer gedaan wordt dan alleen “maar” schadeherstel. Denk daarbij aan het “pimpen” van auto’s/motoren/scooters. Orange Schade is ook ingericht voor grotere voertuigen en motorfietsen. Wij werken voor bijna alle verzekeraars en diverse leasemaatschappijen. Verder verzorgen wij ook het wagenpark van verschillende fleetowners.

De snelle en goede service waar het bedrijf vanaf het begin om bekend stond is hedendaags nog steeds het gedachtengoed!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BELANGRIJKE MEDEDELING CORONAVIRUS MAATREGELEN. 

Orange Schade heeft diverse maatregelen genomen om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Zo hebben wij extra hygienemaatregelen genomen, schudden wij geen handen en nemen wij gepaste afstand (1,5 meter) volgens de RIVM richtlijnen.

Veel gestelde vragen:

Ik heb een afspraak gepland staan. Kan ik langskomen?

– U bent van harte welkom om uw auto te brengen. Op verzoek kunnen wij u ook een haal- en breng service aanbieden zodat u nu niet naar onze vestiging hoeft te komen. Neemt u hiervoor contact op met onze klantenservice.

– Wij vragen u om uw sleutel op de balie neer te leggen.

– Wij houden u uiteraard telefonisch op de hoogte van de werkzaamheden aan uw auto.

Hoe kan ik Orange Schade bereiken?

Onze klantenservice is iedere werkdag via de gebruikelijke kanalen bereikbaar:

1. Telefonisch via 085-400 00 52

2. E-mail: info@orangeschade.nl

3. Contactformulieren op onze website

4. Ons Facebook, Instagram of LinkedIn social media kanaal